El CN Olot celebra la 67a Tossols-Basil amb una jove nedadora del club que ha destacat aquesta temporada en aigües obertes

Diumenge el Club Natació Olot durà a terme la 67a Travessia Tossols-Basil. Enguany es durà a terme sense restriccions i es repeteix el format de fer-la al juny. Hi haurà les proves de 400 i 800 metres, pensades per tothom, i la de 1.600 metres, que comptarà amb dos destacats nedadors estatals i que van guanyar l’any passat: Guillem Pujol i Laura Rodríguez.

Gemma Soy, presidenta CN Olot: Apostar per la de llarga distància per tenir nedadors de primer nivell, però també per les populars, que no són difícils i s’hi pot apuntar qualsevol, encara que no sigui federat.

Una travessia que més enllà de la competició treballa any rere any perquè aquesta zona del Fluvià es tingui en compte. El club, però, demana una aposta més ferma per millorar aquest indret de la ciutat.

Gemma Soy, presidenta CN Olot: Volem convertir aquesta diada a ajudar a recuperar aquest indret natural, des de Can Tosssls, a Can Basil, passant pels Prats d’en Gou, que malauradament fa anys no es cuidava gaire. Ara es va netejant les vores del riu  i s’està adequant. I una de les maneres d’anar- recuperant aquest tros de riu és a través de la travessia. Volem que això no es perdi, però aquí hi ha d’haver la tossuderia i les ganes de voler-lo recuperar, aquest entorn natural tan bonic.

A partir de dos quarts de deu del matí es podrà gaudir de la xocolatada, i serà a prop de les 11 quan s’iniciaran les diverses sortides d’una prova que s’allargarà fins al migdia. Fins al mateix dia la gent podrà fer inscripcions, sempre i quan quedin places disponibles.

 

Júlia Coll: una jove olotina que destaca en aigües obertes

Una jove nedadora de 14 anys del Club Natació Olot està traient grans resultats aquesta temporada en la modalitat d’aigües obertes. És Julia Coll, que sumat la medalla de bronze als 1.500 metres aconseguida als campionat de Catalunya d’hivern de la seva edat, enguany ha estat, també, segona de Catalunya i cinquena d’Espanya en aigües obertes.

Diego Méndez, director esportiu CN Olot:  Les aigües obertes ha estat una nova via que se’ns va obrir, des de la federació catalana ens van proser que anéssim al CAR a fer uns entercaments i ha anat sortint bé, a ella li agrada, i després als campionats ha fet un bon paper.

Ella mateixa explica com de diferent és nedar en una piscina o fora d’ella.

Julia Coll, nedadora CN Olot: És molt diferent ja que tens contacte amb molta gent i has de tenir capacitat d’adaptació, per`què les circumstancia poden ser canviants. HI ha gent que els posa tensos, nedar amb tanta gent al costat, o nedar amb aigua freda..

Aquesta, però, és una especialitat que vol quilòmetres. És per això que molts dels entrenaments també es fan a la piscina. Aquest diumenge la Julia, dins aquesta modalitat d’aigües obertes, disputarà la Tossols-Basil, una prova que li anirà de perles per seguir millorant i preparar futurs campionats.

 

 

x