Manel Alías presenta a Olot ‘Rússia, l’escenari més gran del món’

David Fernández va voler acompanyar ahir a Olot a Manel Alias en la presentació del seu llibre, ‘Rússia, l’escenari més gran del món’. L’activista va expressar com la lectura del l’obra li va recordar ‘L’agulla daurada’, el llibre que Montserrat Roig va escriure als anys 80 després de la seva visita a Leningrad. El periodista i corresponsal a Rússia des del 2015 admet que les motivacions per a l’escriptura de les dues obres segurament van ser molt similars. Són les d’intentar explicar un país immens i complex a partir dels detalls i del dia a dia dels seus habitants.

Tot i que el llibre de Manel Alías va ser publicat per primera vegada abans de l’agressió de Rússia a Ucraïna, l’autor creu que l’obra pot acostar el lector al context que ha generat el conflicte bèl·lic, i més després d’algunes revisions. El llibre ja va per la novena edició.

Manel Alías, periodista: “Podria haver fet revisions i afegir algun capítol, però crec que ja està bé així perquè aquell moment és important per entendre el que està passant”.

La realitat familiar lligada a Rússia de Manel Alías fa que el periodista sigui pràcticament l’únic professional de la corporació de mitjans audiovisuals de Catalunya que pot renovar la seva acreditació, quan el govern rus ja no en dona. Això li possibilita tornar de tant en tant a un país, d’una manera que no hagués imaginat.

Manel Alías, periodista: “M’hauria agradat tornar a Rússia per la família i per gaudir del país, no per una guerra”.

x