L’Herbesalú torna a la normalitat amb bona participació

Una fira de territori que serveix com a prèvia de la gran fira de la Ratafia de Besalú, que se celebrarà d’aquí a uns mesos. Per Sant Joan es cullen les herbes remeieres per fer ratafia i l’Herbesalú va néixer per donar la rellevància que mereix a aquesta activitat.

El dissabte es a dur a terme aquesta maceració on s’explicava el procés que es va seguir per elaborar la ratafia guanyadora de l’última edició, explicant als assistents els resultats que aporten al producte final els diferents tipus de plantes. En una activitat didàctica i lúdica, es va poder veure com l’Herbesalú continua essent una trobada de la gent del territori que alguns visitants s’acaben trobant passejant per la vila comtal i que, en ocasions, s’hi acaben afegint.

Xavier Codina, Ratafia Russet: “La ratafia és un producte molt important per fer país. Avui collim les herbes que ens serviran per fer la ratafia que tastarem d’aquí a uns mesos”.

Enguany la jornada va comptar amb una sortida per buscar plantes aromàtiques, un concurs de rams silvestres amb protagonisme per a la gent del poble i un tastet de tes, entre d’altres, en un dissabte que va acabar d’arrodonir-se amb més tradició, fent cremat a la plaça amb havaneres de fons.

Aquest 2022, l’Herbesalú va poder celebrar-se, a la fi, sense cap restricció.

x