Comença la regulació diària de l’accés a l’Espai Natural Protegit del Ter Brugent

Una mesura amb la qual Les Planes d’Hostoles regula l’accés als gorgs del municipi des de l’any 2020 i a la qual s’hi va sumar Sant Feliu de Pallerols l’any passat. Es tracta de la regulació d’accés que obliga a demanar cita prèvia per accedir-hi, que ha servit per controlar les aglomeracions i que des de dilluns ja està activa, durant tot l’estiu, cada dia de la setmana. Des de la fundació Emys recorden quin és el procediment per planificar una visita a l’Espai Natural del Ter Brugent.

Ivette Casadevall, responsable de Comunicació de la Fundació Emys: “És important que no s’esperi al dia abans sinó que es planifiqui la visita amb temps. Entrant a la pàgina web de l’Espai Natural del Ter Brugent es pot demanar cita prèvia, és senzill i un cop arribes a l’aparcament només has d’acreditar-la”.

Des del municipi de Sant Feliu valoren molt positivament la seva adhesió al sistema, i asseguren que l’any passat va funcionar molt bé.

Francesc Prat, regidor de Turisme Aj. de Sant Feliu de Pallerols: “La pròpia gent que viu a la zona ens va reconèixer que funcionava molt bé. Per evitar aglomeracions i conservar l’espai i és una bona mesura”.

El preu de la reserva per accedir a l’espai Natural Protegit del Ter Brugent és de 5 euros. Aquest tiquet és imprescindible per accedir-hi ja que hi ha un aforament limitat de 300 persones per dia a tot l’espai natural. Els diners recaptatsde la venda de tiquets van íntegrament destinats a cobrir el cos d’informadors ambientals i guardes rurals, a més de fer accions de manteniment, neteja i conservació d’aquest Espai.

 

x