Dinàmig impulsa accions d’accés al mercat laboral dels col·lectius més vulnerables amb una nova línia de Treball i Formació

A la comarca existeixen diferents col·lectius que poden tenir més problemes a l’hora de trobar feina. Per reduir aquesta problemàtica, el Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Olot tenen en marxa una sèrie de programes de Treball i Formació. En primer lloc, una línia destinada a persones més grans de 45 anys que estan a l’atur.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olot: “Ja estem ajudant a cinc persones amb aquest perfil. El programa permet que siguin dones de violència masclista.”

Un altre programa és el destinat a joves tutel·lats i extutel·lats que necessiten que els facilitin la transició cap al món laboral. Aquestes experiències enen una durada de 12 mesos i van acompanyades d’accions de formació. Fins el moment, el retorn del programa per part dels ajuntaments de la comarca ha estat excel·lent, valoren.

Per últim, a finals de maig es va posar en marxa una nova línia destinada a diversos col·lectius de persones de 52 anys o més que estiguin en situació d’atur.

Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olot: “També aquest programa intenta facilitar-los amb formació i llavors amb inserció que puguin ser ocupables. Són 32 persones amb situació vulnerables que entre el Consell i 15 ajuntaments de la comarca estem intentant oferir aquestes oportunitats perquè siguin ocupables i es puguin inserir en el mercat ordinari.”

x