Olot condemna els fets ocorreguts a la frontera entre Espanya i el Marroc: “No són morts, són assassinats”

Prop de 150 persones es van sumar aquest dilluns a la concentració davant de l’Ajuntament d’Olot per denunciar els fets ocorreguts el passat divendres a la frontera entre el Marroc i Espanya on van morir almenys 23 migrants. Malgrat la pluja, les entitats Sàgoe Olot i Garrotxa Diversa van llegir un manifest en protesta per les morts a Melilla.

Mariamu Touray, membre de Sàgoe Olot: “La solució bàsicament és que no hi hagi murs a les fronteres i que els drets siguin iguals per a tothom. Si fossin blancs amb ulls clars, això no hauria passat, s’hauria aturat el món com va passar amb Ucraïna. Com que són negres amb ulls foscos no interessa en cap moment parar el món ni fer-ho visible.”

Laila El Gamouchi, membre de Garrotxa Diversa: “Al final pensem que són coses que anem normalitzant. Ho veiem sovint a la televisió i t’adones que vas normalitzant aquestes coses, veure persones morir, persones patir i que aquest poder quedi impune.”

Durant la concentració també es van sentir proclames en contra de la Llei d’Estrangeria. Les entitats antiracistes, a més, van preparar pancartes.

Lluís Adell, coordinador de l’ANC de Sant Feliu de Pallerols: “Són terribles. Sembla que tractin a la gent com si fossin carn. No els donen cap importància a la gent que passa gana o que fuig de la guerra. És intolerable. Una situació que no hem de permetre, tant si són gent de color com gent blanca. Aquesta discriminació no hauria d’existir mai.”

La jornada també va tenir connotacions independentistes i va comptar amb l’actuació del músic Àngel Girona.

x