Les agències de viatges recuperen la seva activitat internacional després de la pandèmia

Després de dos anys a pràcticament una activitat nul·la, els sector dels viatges i les agències s’estan recuperant. Si bé durant la pandèmia s’ha pogut organitzar algun viatge en territori nacional, internacionalment ara s’està recuperant l’activitat.

Els dos anys de més intensitat de COVID han restringit moltíssim l’activitat del sector del turisme i, especialment, de les agències de viatges, molt limitades a causa de les dificultats per travessar fronteres.

Salvador Ballester, director Check-In Viatges: “Estem en una recuperació bastant bona. També és cert que el tema és lent però hi ha moltes ganes de viatjar. Això és un factor molt important. Hi ha un altre tema, que és que el sector turístic té molta empenta per sortir d’aquest ensurt.”

A tot això s’hi suma el fet que les restriccions per entrar a d’altres països cada vegada són menors. Des del sector també s’ha notat una tendència generalitzada a fer les reserves amb menys antelació, una cosa que no és beneficiosa per al consumidor.

Salvador Ballester, director Check-In Viatges: “Fer-ho amb antelació sempre són avantatges. Sempre hi ha més possibilitats de trobar allò que busquem, i també hi ha millors preus, tant a nivell aeri com del propi allotjament i el viatge.”

El sector nota que el públic que torna amb més facilitat és l’adult que busca una bona experiència a l’estranger, tot i que els menors de 45 anys també van a buscar els serveis de les agències, com a referència més clara per viatjar. Les destinacions preferides dels garrotxins en aquesta etapa post pandèmia són el Canadà, Mèxic, altres països de l’amèrica llatina, i mirant cap a orient, tenen una gran sortida països com Índia i altres estats del sud-est asiàtic.

x