Una seixantena d’alumnes de l’Institut Montsacopa redacten el llibre ‘Escrivive’

Una seixantena d’alumnes de l’Institut Montsacopa han estat particips del naixement del nou llibre ‘Escrivive. Una autobiografía sin maquillar”. La publicació ha estat editada per l’Editorial Oliveras i aquest dimarts es va presentar per primera vegada a l’Espai Cràter.

Carmen Paradas, autora: “El llibre va sortir arran d’un projecte d’escriptura que vam fer al Departament de Castellà a l’Institut Montsacopa. Es tractava d’escriure una autobiografia molt pautada a través de les meves indicacions i explicacions. El resultat va ser brutal. Cada any era millor. Els textos eren d’una qualitat literària humana increïble i per això vaig voler donar-los hi sortida a través d’una publicació.”

Josep Oliveras, Editorial Oliveras: “Qui sap. Potser alguns d’ells seran escriptors. En veure a aquesta edat tan jove els seus escrits i els seus textos publicats pot ser una mena d’iniciativa o revulsiu per continuar escrivint. Que no parin d’escriure, perquè aquesta selecció lògicament era molt forta i la seva qualitat era supèrbia.”

Uns textos escrits per adolescents que parlen de les seves inquietuds, els seus somnis, els records, els orígens. L’autora va voler assenyalar la qualitat i la intensitat emocional dels escrits. De fet, Paradas disposava de més d’un centenar de textos recopilats durant tots aquests anys, tot i que al final en va acabar fent una selecció més representativa dels adolescents de l’època.

Adrià Martínez, exalumne: “Des de primer d’ESO fins a primer de Batxillerat vam estar fent aquest projecte de l’autobiografia. Seguint unes pautes que ens dictava la Carmen havíem de fer diferents textos dels nostres familiars, del que pensàvem, del futur o de tot el que havíem viscut. De mica en mica vam anar fent el projecte.”

El resultat, més que gratificant, en un projecte on s’ha buscat, sobretot, fomentar la lectura i l’escriptura.

x