El Festival Varietats Autòctones prolifera en la seva 2a edició

El Festival Varietats Autòctones celebra la seva segona edició amb una gran varietat musical i amb la voluntat de promocionar artistes d’aquí.

Marià Codina, associació cultural Músiques Aspres: “Tampoc volem tancar-nos a un sol estil, la idea és que per aquí hi pugui anar passant tothom. La única premissa que tenim perquè es vingui a tocar al festival és que els grups tinguin alguna relació amb la Garrotxa (perquè siguin d’aquí o visquin aquí) i l’altra és que durant aquest últim curs hagin tret algun disc, LP o single.

El Festival arrenca la seva segona edició amb el concert inaugural d’Agnès Algueró al Fortí de Sant Francesc. La cantautora de Batet de la Serra presentarà el seu primer projecte musical Bosc Endins a dos quarts de deu de la nit. L’endemà, dissabte 2 de juliol, el Parc Nou s’omplirà de música de les cinc de la tarda a les nou de la nit amb les actuacions de la banda Manzau, La Marta Rius, la jove promesa Grabu i Estruç. Ja a les deu de la nit a la zona de La Flama, el col·lectiu de rap Això’s Lava duran a terme el concert de clausura del festival i els seguirà el DJ de Varietats Autòctones.

Aquest any el festival ha crescut i té la voluntat de seguir-ho fent, cada cop amb més força.

Marià Codina, associació cultural Músiques Aspres: “Que serveixi de reivindicació perquè aquí existeixen grups i que potser necessiten una mica de circuit local o més facilitats per poder mostrar-ho. És un dia a l’any que fem això, potser la gràcia és intentar que hi hagi un circuit una mica més setmanal o bisetmanal, però una cosa que sigui més continua. Demostraria que tenim una cultura musical viva a la ciutat o a la comarca.

L’associació cultural Músiques Aspres veu les dificultats en la representació de la música local i aposta per joves, noves propostes i difondre les ganes de crear música.

x