L’increment de preus frena la recuperació del mercat immobiliari i de la construcció

La inflació i l’augment de preus de les energies ha repercutit en tots els sectors. No en queda exempt el de la construcció, que ha vist com alguns projectes s’havien de deixar de banda o bé s’han hagut d’augmentar preus, amb la repercussió que té.

L’encariment general del cost de la vida ha tingut també afectació en el mercat immobiliari i de la construcció. Això ho han notat les empreses del sector, que han vist com la incertesa ha disminuït les vendes i ha obligat a demorar projectes i fins i tot a postposar-los, per finalitzar amb un increment dels productes finals.

David Cano, gerent Grup Immobiliari Travesas: “Amb un increment de preu, hi ha més gent que no pot comprar. Aquests que no puguin comprar o quedaran fora del mercat o hauran d’esperar més. La resta seguiran fent la seva vida i les seves compres i tiraran endavant. Però l’encariment porta a fer menys projectes i a que hi hagi menys oferta i més gent no pugui comprar.”

Això és un cop més a un sector que veia com després del sotrac de la pandèmia, apareixia una certa recuperació en la feina i les vendes. Davant del comportament caut dels clients, les empreses han hagut de comportar-se de forma semblant.

David Cano, gerent Grup Immobiliari Travesas: “Tenim alguns projectes que iniciarem més endavant, perquè tenim solar i tot. Però també hem posposat alguna compra de sòl. No vol dir que tot això s’hagi d’eternitzar. El mercat olotí és estable i amb poc atur i on aquest aspecte no impacta molt.”

En aquest sentit, des del sector esperen a que finalitzi aquest episodi d’augments desmesurats dels preus per poder encarrilar de nou la seva activitat.

x