El Tribunal de Contractes posa en dubte la solvència de l’empresa Caniausa S.L.

Més d’un any després del recurs interposat per Terra Viva contra l’adjudicació del servei de recollida i custòdia d’animals de la Garrotxa, el Tribunal Català de Contractes ha publicat una resolució al respecte. En l’escrit, es legitima Terra Viva en el procés com a  part ad causam, pel fet que existia la possibilitat que la licitació quedés deserta i el Consell Comarcal hagués de fer un nou concurs al qual l’empresa s’hi hauria pogut tornar a presentar. Aquesta és una de les conclusions que dona la raó a Terra Viva i que l’entitat celebra.

David Serramitjana, president Terra Viva: “Estem contents, doncs la resolució del recurs ha demostrat que estàvem legitimats a poder recórrer l’adjudicació tot i que des del Consell Comarcal de la Garrotxa deien que no ho estàvem i per tant no podíem presentar cap recurs”.

D’altra banda, la resolució esmenta algunes irregularitats en l’adjudicació, no pas pel procés de concurs, sinó perquè no troba acreditada la solvència de l’empresa que finalment es va quedar la gestió del servei, Caniausa S.L., requisit indispensable per aconseguir-la.

David Serramitjana, president Terra Viva: “Hem pogut desmuntar el relat del Consell, doncs s’ha demostrat que la licitació presentava vàries irregularitats i que, tal i com vam dir repetidament, el servei de recollida i custòdia d’animals de la Garrotxa no s’hauria hagut d’adjudicar a l’empresa Caniausa perquè no complia els requisits de solvència que es demanava a la licitació”.

Des del Consell Comarcal de la Garrotxa, a través d’un comunicat, respecten la postura de Terra Viva, però asseguren que no comparteixen algunes de les interpretacions que desenvolupen a partir de la resolució. De fet, es mostren satisfets amb la mateixa, ja que consideren que manté que el procediment de licitació va ser tramitat de manera correcta, i insten ara Caniausa a acreditar la solvència que reclama el Tribunal de Contractes. La petició ja s’ha tramitat i des de l’ens esperen ara una resposta.

En tot cas, des de Terra Viva creuen que no quedarà més remei que tornar a començar el procediment de licitació. Marta Muntada, l’advocada que ha redactat el recurs, ha assegurat al programa ‘Des d’aquí’ d’Olot Televisió que des del seu punt de vista, no quedarà cap altre opció que tornar a la casella de sortida.

Marta Muntada, advocada: “Entenem que no hi ha cap altra opció, perquè si en el seu moment aquesta empresa no va poder demostrar la seva solvència tal i com requeria, no s’entendria que ara sí que la pogués demostrar”.

En el que sí que coincideixen Terra Viva i Consell Comarcal és en la crítica per la dilació amb la qual s’ha tractat aquest procediment, la resolució del qual arriba més d’un any després que es presentés el recurs que va encallar de manera cautelar l’adjudicació de la gestió del servei de recollida i custòdia d’animals de la Garrotxa.

 

x