“Els nostres fills no són un paquet d’arròs”

De la vintena d’alumnes de l’Escola Sant Roc afectats per no poder entrar a l’Institut Bosc de la Coma d’Olot, finalment han estat tres els que s’han quedat sense plaça. Recentment, han sortit les llistes de places definitives i aquests tres alumnes no només no han entrat a l’institut que demanaven sinó que han quedat, inclòs, més enrere a la llista.  Les famílies d’aquestes famílies asseguren que els han passat al davant persones que viuen més lluny, amb pitjor desempat a la puntuació i amb preinscripcions fetes fora de termini. Creuen que tenint un institut tan a la vora els alumnes de l’Escola Sant Roc haurien de tenir l’adscripció assegurada. Fins i tot l’Associació de veïns del seu barri els hi està donant suport. Se senten enganyats i indignats.

Teresa Cívico, mare de l’abril, alumna afectada: Perd tot el sentit comú. No es pot agafar per enlloc. La zonificació actual no és bona, perquè gent d’aquí al barri no entri al centre que té més proper. S’hauria de revisar. No parlem ni de paquets d’arròs ni d’ampolles d’oli, estem parlant dels nostres fills.

I és que el cas concret de l’Abril és, com a mínim sorprenent. Viu a 200 metres del Bosc de la Coma però si no canvia res l’any que ve haurà d’anar al Montsacopa, el que suposa un dalt a baix per ella i per la seva família.

Teresa Cívico, mare de l’Abril, alumna afectada: D’una cosa tan senzilla, que puguin començar a ser autònoms, doncs més dificultats per ella i per nosaltres. Haurà d’anar lluny, no sé si la podrem apropar nosaltres, no tenim avis…  I això deixant de banda l’angoixa i el disgust que té ella.

Els pares d’aquests joves han proposat diverses solucions tant al Departament d’Educació, administracions locals i instituts, com per exemple ampliar les ràtios o fer una excepció com altres cops s’han fet tractant-se de només tres alumnes, i fins i tot valorar si alguna línia dels alumnes de La Vall d’en Bas podria anar a un altre institut que no fos el Bosc de la Coma.

Jordi Fornos, pare d’en Lluc, alumne afectat: És possible també que hi hagi pares de la vall que no els hi faci res, anar al Montsacopa, si no els separen del grup classe. Només faltaria que els nostres passin per davant, entenem que hem de ser iguals. Però potser aquesta seria una solució.

En el cas concret d’en Lluc, ja és el segon cop que viu una situació d’aquestes. Viu a la zona de Montolivet i quan va arribar a Olot amb els seus pares el lloc més proper que va torbar va ser l’Escola Sant Roc. Ara, no ha entrat ni a la segona opció, l’Institut Garrotxa, i també haurà d’anar al Montsacopa. Les famílies fins i tot s’han vist sorpresos pel tipus de respostes que han rebut des del departament.

Teresa Cívico, mare de l’Abril, alumna afectada: Inclòs, a la conversa, quan jo estava desesperada, la inspectora d’educació, Mercè Torroella, em va arribar a dir que tirés de pedagogia. Sincerament, crec que no va estar a l’altura.

Jordi Fornos, pare d’en Lluc, alumne afectat: Nosaltres creiem que amb la infraestructura que té la Generalitat, no els hi hauria de costar tant fer-nos una trucada i comentar si és una prioritat real o no anar a un centre. I fer un procés legal cap a persones que potser les hi és igual anar a un lloc o altre.

Ara només esperen les respostes a les reclamacions que van fer, que s’espera que arribin el sis de juliol.

Teresa Cívico, mare de l’Abril, alumna afectada: Ja no només com a treballadors de l’administració persones encarregades sinó com a persones humanes, volem que emfatitzin, que es posin a la nostra pell i que entenguin la nostra situació.

x