Genís Grau: “Córrer les World Series significa assumir que patiràs durant tota la cursa”

Genís Grau gaudeix d’uns dies de descans a casa després de tres cap de setmana intensos que difícilment oblidarà. Aquest juny ha fet definitivament el debut a les World Series, el circuit de proves de triatló de més nivell del món. A Leeds assegura haver pagat la novatada, amb un 44è lloc, però dos setmanes més tard, a Montreal, va demostrar que té el nivell per estar entre els millors, finalitzant 22è.

Genís Grau, triatleta: A les World Series fan circuits molt tancats, estrets, girs forts… és molt tècnic i a la primera no vaig saber porta-ho. I de cop estàs a cua de grup, i després al segon grup i el cer és que la gent és molt completa amb els tres esports. Has d’assumir que surti patiràs i que  no tindràs cap moment de descans.

Segurament una de les claus per fer-ho millor a la segona World Series que va disputar, la de Montreal, va ser l’espectacular victòria una setmana abans a la Copa del Món de Mèxic. El seu millor resultat fins al moment.

Genís Grau, triatleta: Anava intentar buscar un top 10, amb això aj estava content, i per res m’esperava una victòria, i menys amb la calor que feia. I el nivell era alt. Quan vaig arribar no m’ho creia. Estic molt content d’aquella victòria.

El castellfollitenc està centrat en la carrera per arribar al Jocs Olímpics del 2024. Aquests dies ha sumat uns punts que ja el situen entre els trenta primers del món i entre els tres millors d’Espanya. A dia d’avui aniria als Jocs, però és conscient que encara falten dos anys per aconseguir-ho. El triatleta garrotxí, però, està satisfet que ara, almenys, pot fer-se un calendari a la seva mida.

Genís Grau, triatleta: La selecció tenia uns criteris i amb el què he aconseguit tinc tots els criteris i ara ja puc anar a les carrers que vulgui i fer-me el calendari, que havia somiat sempre. I a més, estar dins les possibilitats d’entrar la selecció per anar als JJOO, estic molt content i tinc ganes de seguir aquest camí, que sembla que cada vegada estem més a prop de l’objectiu.

x