Olot Meats es compromet a lluitar contra l’emergència climàtica

Olot Meats es compromet a lluitar contra l’emergència climàtica. L’empresa càrnia commemora els primers 10 anys a Olot apostant per la intervenció als boscos de la Garrotxa i contribuint als reptes globals de la crisi ambiental.

L’empresa ha signat un acord de col·laboració amb el Consorci Forestal de Catalunya i la Fundació Agrària Boscos, per a la millora dels boscos de la Garrotxa. És una acció pionera del sector dels escorxadors carnis a l’Estat espanyol.

Pilar Puig, gerent Olot Meats S.A.: “Aquesta acció que fa Olot Meats per netejar els boscos de la Garrotxa no és un gest de cara a la galeria, sinó una acció convençuda i ferma de l’empresa per actuar davant l’emergència climàtica en favor del medi ambient.”

Aquests reptes, aplicats als boscos, passen per l’increment de la fixació de CO2, la prevenció d’incendis, la preservació de la biodiversitat, l’aprofitament de l’aigua i la lluita contra l’emergència climàtica.

Pilar Puig, gerent Olot Meats S.A.: “Cada bosc necessita intervencions diverents: reforestació, neteja per evitar incencis… El consorci i la fundació fan un estudi científic per veure quin bosc de la Garrotxa té més necessitat de ser treballat.”

L’empresa ha fet coincidir aquesta iniciativa amb els 10 anys del seu establiment a Olot. Aquest mateix any anunciarà a quin indret correspondrà la primera acció i en què consistirà. També ha tirat endavant altres inversions i iniciatives.

Pilar Puig, gerent Olot Meats S.A.: “Aquests 10 anys fan que haguem engegat una sèrie d’accions socials. No només el treball sobre els boscos, sinó que a més hem creat un pàrquing públic amb 125 places i potenciem l’energia neta amb plaques fotovoltaiques.”

Olot Meats és una empresa europea líder i pionera en el sector dels escorxadors porcins, que ocupa 500 persones a Olot i està autoritzada per exportar a més de 117 països arreu del món.  

 

x