Òmnium Garrotxa celebra els seus 50 anys amb un acte d’agraïment als que han passat per l’entitat

Òmnium Garrotxa ha celebrat el seu cinquantè aniversari. Ho ha fet aquest dijous a l’Espai Cràter, amb un acte d’agraiment a tothom que ha treballat per la causa. L’entitat vol celebrar les cinc dècades d’història amb algun acte més per agafar energia i seguir treballant.

Cinquanta anys no es celebren cada dia. Per això Òmnium Garrotxa va voler fer un acte d’agraïment a totes les persones que han format part de l’entitat. Més enllà d’aquesta trobada, que va tenir lloc a l’Espai Cràter, l’entitat té altres propostes per celebrar l’efemèride.

Glòria Bassets, presidenta Òmnium Garrotxa: “No seran molts més actes, però volem fer alguna cosa més. Esperem portar l’exposició dels 60 anys d’Òmnium Nacional i de cares a l’any vinent ens agradari apoder fer un recull d’aquests 50 anys, en un format àgil i senzill que sigui emotiu per tots nosaltres.”

Des d’Òmnium Garrotxa són conscients que el moment del país és delicat en aquest sentit, però es refermen en seguir treballant per la cultura i la llengua catalanes.

Glòria Bassets, presidenta Òmnium Garrotxa: “Estem en un moment molt delicat. Als inicis d’Òmnium i durant el franquisme la llengua era el pal de paller de la lluita i ara hem de fer molta feina per conservar-la. El desencís de molts ciutadans no ens fa oblidar que la llengua, la cultura i el país segueixen al damunt de la taula.”

En aquest sentit, Òmnium vol inspirar-se en les lluites passades per posar èmfasi en acostar la llengua als joves des del món audiovisual.

x