Un grup de veïns demana que es tanqui el carrer Esgleiers d’Olot pels continuats episodis incívics nocturns

Botellots, sexe, música, crits i soroll, molt soroll en definitiva. Això és el que denuncien els veïns del carrer Esgleiers, una petita via pràcticament interna al barri de Sant Francesc que porta cap a l’església. Aquestes imatges estan gravades per ells mateixos, que han gravat amb els seus telèfons en diferents nits i han penjat posteriorment a les xarxes socials. Demanen directament que l’Ajuntament tanqui el carrer, el defineixen com a inútil i com un niu d’incivisme a les nits. Asseguren que hi ha dies que s’hi han arribat a reunir una cinquantena de persones i que els ha costat molt parlar directament amb algun regidor sobre el tema. Jordi Güell va ser el membre de l’equip de Govern que va rebre l’avís i es va personar al lloc per escoltar la versió dels veïns. El regidor d’Urbanisme assegura que existeix un problema de convivència, que és molt freqüent a l’estiu no tan sols en aquest punt sinó en d’altres llocs, i que hi volen posar fil a l’agulla.

Jordi Güell, regidor d’Urbanisme Aj. d’Olot: “Iniciarem un període de mediació amb aquests joves i els veïns i les veïnes. Hi ha un problema de convivència entre el dret a reunió i el dret al descans”.

Els veïns, amb els qu ha parlat Olot Televisió tot i que no han volgut aparèixer davant de càmera, asseguren que la Policia Municipal ha atès gairebé sempre les seves trucades amb efectivitat, però que en ocasions, per falta d’efectius a les nits, no hi han pogut fer res.

x