Blai Mallarach es proclama campió del Món amb la selecció espanyola de waterpolo

El waterpolista olotí Blai Mallarach s’ha proclamat aquest diumenge campió del Món, a Budapest, després que la selecció espanyola s’hagi imposat als penals a Itàlia a la final. La selecció espanyola ha fet un gran partit, en el qual ha anat pràcticmaent en tot moment per davant, gràcies a un segon quart espectacular: amb un parcial 3 a 0. Abans de començar el darrer període els de David Martín disposaven d’un avantatge de dos gols, però els italians han sabut remuntar i han enviat el duel als penals, amb 9 a 9 en el marcador. La tanda de penals ha estat igualadíssima i el duel se n’ha anat fins al 14 a 15 defintiu. D’aquesta manera Espanya es treia l’espina del quart lloc als JJOO l’estiu passat i de la medalla d’or mundialista que precismaent Itàlia li va impedir guanyar en els darrers campionats del Món, els de l’any 2019. Aquest és el tercer títol mundial de la selecció espanyola, després dels guanyats els anys 1998 i 2001. Espanya ha guanyat els cinc partits que ha disputat en aquest mundial i Blai Mallarach ha anotat 9 gols. Aquesta és la sisena medalla internacional que el waterpolista olotí aconsegueix, després de les plates mundialistes de Roma 2009 i Gwangju 2019 i tres medalles en campionats d’Europa: Budapest 2006 (bronze), Barcelona 2018 (plata) i Budapest 2020 (plata). Blai Mallarach té 34 anys i està jugant al CN Barcelona.

 

Foto: Federació Internacional de Natació

 

x