El Planestiueja’t estrena format acollint més de 1.600 persones al llarg del cap de setmana

Les cadires ja eren història aquest dissabte a la festa familiar del Planestiueja’t. Les 1.500 persones que hi van assistir al llarg de tot el dissabte van acabar creant un ambient únic a la Parada del Jonquer, que s’ha convertit en un lloc de trobada obligada a l’estiu per a moltes famílies que hi troben un espai d’entreteniment i lleure. Enguany, amb la novetat d’un seguit de foodtrucks que donaven bones alternatives a l’hora de menjar alguna cosa, els protagonistes van ser ells, els més petits, que fins ben entrada la tarda van poder gaudir de cançons Disney i màgia per part de Gisela, que tornava anys després a la Vall d’Hostoles per cantar per als més petits i les seves famílies. No era l’única que repetia, perquè l’any passat Xiula i Diversiones també hi van ser, i aquest 2022 van tornar a escalfar l’ambient gradualment mentre passaven les hores en una jornada que van acabar amb un ambient més  juvenil i amb la satisfacció de l’organització, que veu com creix un festival pel qual han apostat amb força.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: “Hi creiem molt perquè passen els anys i creix en cada edició, i això és molt important. Aquest binomi cultura-natura agrada molt i avui hem donat un gran tret de sortida”.

I diumenge, tocava canviar de xip. El nou format d’enguany permet que durant el cap de setmana s’exemplifiqui el caràcter eclèctc del festival, i al Restaurant La Curenya s’hi va viure un ambient ben diferent al del dia anterior. Entre tastos i jardins, sonava així de bé e-strings by Gio,  un nou concepte musical, creat per la GIO Symphonia en el seu 10è aniversari,

Edgar Casellas, Gio Symphonia: “Som gent que hem estudiat clàssica i volíem desafiar els concerts convencionals creuant de forma sorprenent les fronteres entre estils musicals”.

Un quintet de corda amb instruments totalment elèctrics, acompanyats de bateria i teclats, fusionaven les melodies clàssiques amb cançons d’estils tan diversos com el rock, pop, dance o ritmes llatins a través d’arranjaments fets a mida. De Händel a Lady Gaga o Bon Jovi o de Beethoven a Nirvana o David Guetta, tot una nova experiència musical que es presentava en primícia al Planestiueja’t.

Un tret de sortida d’allò més positiu i variat, que amb 1600 persones al llarg d’aquest cap de setmana, fa pensat que aquest pot ser un estiu de rècord per al Planestiueja’t.

x