Les xifres d’ocupació turística a la Garrotxa podrien superar les del 2021 aquest estiu

Elisabeth Cañadillas, turista de Sant Boi del Llobregat: “Estar en una casa rural fa més caliu, és més familiar i podem venir tots. De fet, nosaltres hem aprofitat per celebrar un aniversari.”

I com l’Elisabeth i família, són molts els turistes que visiten la comarca a l’estiu i que opten per allotjaments rurals, una opció que des de l’esclat de la pandèmia, ha guanyat cada vegada més adeptes.

Fèlix Castanyer, president Garrotxa Rural: “Pel que fa a turisme rural, la campanya d’estiu aquí a la Garrotxa es presenta bé. Tenim moltes sol·licituds. A la gent li agrada venir, el clima, els grogs i és agradable estar-s’hi durant l’estiu.”

Elisabeth Cañadillas, turista de Sant Boi del Llobregat:És una zona que ja hem vingut diverses vegades. Ens agrada molt la Garrotxa. Els volcans, els gorgs, etc. Avui per exemple hem anat a la Fageda i hem visitat tota la zona volcànica. Sobretot aprofitem per passejar pels pobles.”

En general, segons dades de Turisme Garrotxa, la campanya d’estiu ha arrencat amb força i amb unes previsions amb bons índexs d’ocupació, un 70%, un 5% més que el 2021, i de moment, segueix predominant el turisme de proximitat. Ara, el sector busca recuperar el mercat internacional que a més registra un nivell més elevat de despesa i estades més llargues.

Fèlix Castanyer, president Garrotxa Rural: “Sí que hem trobat una diferència, i és que les estades s’han escurçat molt. Ja no són d’una setmana o de quinze dies. Això ho expliquem pel fet que el turisme nacional ja comença a viatjar fora de país i nosaltres trobem a faltar el turisme estranger, que encara li costa venir. Tenim algú de França, però de moment encara tenim molt de turista de proximitat, el turista estranger costa trobar-lo.”

De fet, el 2021 el turisme internacional a Catalunya havia crescut un 101,3% respecte a l’any anterior, amb 5,6 milions de turistes estrangers visitant casa nostra, però bastant per sota dels que van arribar el 2019.

Serà aquest estiu, doncs, el de la recuperació postpandèmica? Tot indica que podria ser que sí, tot i que les previsions no deixen de ser previsions, ja que la pandèmia de coronavirus ha propiciat les reserves a última hora. Ara, però, caldrà estar atents a altres factors, com l’efecte de la inflació, les vagues de les companyies àrees o el preu dels carburants.

x