Maià de Montcal acull la 6a MontcalRun amb una seixantena de participants a la nova Marató de 40 quilòmetres

Unes 300 persones van ser presents ahir a la 6a MontcalRun de Maià de Montcal i, d’aquestes, una seixantena va haver de matinar amb motiu de la gran novetat de la prova: la Marató de 40 quilòmetres amb 2.300 metres de desnivell, que sortia a les 7 del matí.

Ignasi Portella, Club Pedal Maià: “La participació ha sigut bona. Hem sigut uns 60 a la marató. Estem contents. Probablement repetirem. La principal novetat, la més grossa. Fem la Mare de Déu del Mont i un circuit 100% d’Alta Garrotxa.”

A les 8 del matí, va sortir la Mitja Marató de 21 quilòmetres amb 1.600 metres de desnivell i a les 9, l’esprint de nou quilòmetres i 300 metres de desnivell. Durant tot el dissabte hi va haver una fira esportiva i una xerrada sobre l’organització de marxes esportives als pobles petits. Una xerrada molt didàctica que va servir per posar en qüestió tots els avantatges i problemàtiques que comporta.

130 persones participen a la Puja i Baixa a Batet de la Serra

Per altra banda, dissabte també hi va haver lloc una altra prova, en aquest cas, el Puja i Baixa a Batet de la Serra, que va suposar el tret de sortida de la festa del barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat. Enguany, hi van participar unes 130 persones.

Joan Rigall, membre de la Comissió de Festes de Sant Cristòfor i Mas Bernat: “En un inici era una cursa més dedicada a la gent que corria i ara amb el temps cada dia ens ve més gent caminant. Ens venen des de famílies a gent que ens ve estrictament a competir.”

Una prova que cada any canvia lleugerament el recorregut per buscar nous camins. Enguany, la cursa arribava fins a dalt de Batet de la Serra fins a Can Fontana, passant pels Boscos del Mas Palol i baixant pel Bac de les Tries aprofitant les ombres. Un cap de setmana, doncs, marcat per les proves esportives presents a diferents pobles de la comarca.

x