Creixen les atencions del Servei d’Ocupació de DinàmiG en un 11%

El Servei d’Ocupació de DinàmiG ha rebut 383 persones durant el primer semestre, una xifra que representa un augment de l’11% respecte al mateix període de l’any passat. La previsió és que es tanqui l’any al voltant de les 900 atencions.

Ariadna Villegas, gerent de DinàmiG: “El que sí que és interessant és que el nombre d’ofertes que estem rebent aquest any està incrementant molt. L’any passat em sembla que van ser unes 454 i aquest any calculem que quan tanquem l’any seran ja al voltant d’unes 700. Sí que és veritat que cada vegada costa més cobrir els llocs de treball, és a dir, trobar persones que estiguin disponibles i amb la qualificació que requereixen els llocs de treball.”

Gairebé la meitat de les ofertes rebudes, un 47%, costen més de cobrir per manca de candidats amb el perfil requerit. La problemàtica es dona, sobretot, en sectors com l’hostaleria i turisme, el comerç, oficis i industrial.

Ariadna Villegas, gerent de DinàmiG: “Un altre canvi que hem vist aquest any és que dels contractes que s’estan fent ara el mes de maig un 50% de la contractació és ja indefinida, quan l’any passat els contractes indefinits eren només d’un 16%. Això vol dir que està tenint el seu efecte la reforma laboral que hi va haver a principis d’any.”

Tot això en una comarca amb un atur d’un 6,82%, una xifra que continua col·locant-se per sota de la mitjana de Catalunya, que és d’un 10%.

x