El PSC d’Olot, en contra de la nova promoció d’habitatge de Sant Cristòfor

L’Ajuntament projectava fa uns mesos la construcció d’una vuitantena d’habitatges de lloguer social al barri de Sant Cristòfor, concretament, al parc ubicat a la zona del magatzem de la brigada a Can Jombi. Sembla ser, però, que al partit de l’oposició, el PSC, no li convenç la proposta de l’equip de govern. De fet, els socialistes s’han mostrat en contra de la ubicació i consideren que el barri vell sí que seria un bon espai per intervenir.

Josep Guix, portaveu del PSC Olot: “En el barri vell s’ha fet una diagnosi que demostra que la majoria de propietaris que estan al barri vell no tenen capacitat econòmica per a rehabilitar aquests edificis. Si l’Ajuntament fa una opció de compra, segurament aquests propietaris vendran a l’Ajuntament. D’aquesta manera, amb una proposta fem habitatge social i rehabilitem el barri vell que és el que interessa.”

Per altra banda, el partit també s’ha mostrat en contra de la gestió privada del projecte.

Josep Guix, portaveu del PSC Olot: “La idea de l’Ajuntament és posar aquest solar a disposició d’unes empreses privades. La que fagi millor oferta se li adjudicarà per 50 anys. Nosaltres diguem que si ho ha de fer una empresa privada farà negoci i anirà a costa dels usuaris i de la ciutat. En tot cas, ho podem fer la ciutat, més a poc a poc si cal, però podem fer-ho.”

Aquesta promoció d’habitatges seria la més significativa que s’ha construït mai a la ciutat.

x