La Vall de Bianya torna amb força al costat de les activitats d’aquest estiu

Aquest divendres tornen les activitats estiuenques als diferents nuclis de la Vall de Bianya fins a l’octubre. Tot i això, des del consistori es mostren prudents i asseguren que la majoria d’activitats es duran a terme a l’aire lliure per reduir el risc.

Aquest any els actes seran variats i repartits pel municipi.

David Darné, Tècnic de l’Ajuntament de Vall de Bianya: Hem organitzat activitats tant a la Canya com a la Vall d’en Bac, Sant Salvador, Cap Sec, Santa Margarida… Una mica tots aquests punts i coses molt diferents com deies: sardinades, aplecs, també temes de dansa o animació infantil. Aquest any és la primera vegada que la Vall de Bianya està dintre de Música als Masos amb la Vila. Són unes activitats que comencem al juliol amb la sardinada i acabem amb la Bianyal.

I malgrat que els organitzadors confien en el model d’anys anteriors, han decidit apostar per noves activitats.

David Darné, Tècnic de l’Ajuntament de Vall de Bianya: Bàsicament, hem agafat molt el patró d’anteriors anys perquè era un tema que potser funciona i era una distribució que funcionava per tot el municipi. L’única cosa que hem fet, ha set millorar o bé introduir alguna activitat com un parell de funcions de dansa a Cap Sec i Salvador de Bianya o Música als Masos com et comentava, després consolidant coses com la Festa del Segar i el Batre, la Festa de Sant Fermin de la Canya, la Sardinada i amb els aplecs típics de Sant Miquel i Sant Martí del Coll. Tocant una mica tota la Vall amb una gran pinzellada.

La primera activitat, la sardinada popular, és a la zona verda de l’Urb. Una setmana després, arribarà el Sant Fermin a la Canya.

x