Olot fa el primer pas per obrir la piscina coberta l’hivern del 2024

Pas endavant de la piscina coberta. L’alcalde d’Olot ho ha anunciat aquest dijous després que la Junta de Govern Local aprovés de bon matí el plec de clàusules administratives i tècniques del concurs de projectes de la piscina municipal coberta d’Olot.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Totes les empreses amb experiència en aquest tipus d’instal·lacions de piscina climatitzada d’aquestes dimensions poden presentar-se al concurs d’idees. De totes elles els serveis tècnics de l’Ajuntament n’escolliran tres”.

Aquest cost màxim serà de 4,8 milions d’euros. És l’import límit per construir una piscina gran, de 25 metres d’allargada i 16 metres i mig d’amplada, i una altra de 16 metres i mig d’allargada i 8 i mig d’amplada. El nou equipament haurà de tenir un punt d’accés únic, estar situat al costat de les actuals instal·lacions de piscina descoberta, comptar amb nous vestidors, zona d’oficines i accés per a vehicles de grans dimensions a la zona enjardinada des del camí del Salt de les Bigues per poder traslladar-hi amb facilitat els materials de manteniment.

Un de les tres empreses serà l’escollida en base als criteris del concurs, que té molt en compte les instruccions de la Secretaria General de l’Esport per optar en el futur a subvencions de la Generalitat.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Estem en condicions de fer-ho d’aquesta manera perquè volem que la piscina sigui completament municipal”.

L’equip de Govern que es conformi després de les properes eleccions l’any 2023 serà l’encarregat de pilotar el projecte, la construcció del qual no s’hauria d’allargar més de quinze mesos i que conviuria amb l’activitat habitual en els mesos d’estiu de la piscina municipal descoberta. les noves instal·lacions tindran una superfície de 4.300 metres totals, amb planta baixa i planta soterrada.

L’alcalde d’Olot assegura que tenen previstos els terrenys que permetrien ampliar les zones d’aparcament, però que en un principi es creu que amb el parc d’estacionament actual n’hi hauria prou per cobrir les necessitats del futur equipament.

 

 

x