Arriba la 59a edició de l’Aplec de la Sardana que tornarà a tenir lloc al Parc Nou d’Olot aquest diumenge

Torna l’aplec sardanista olotí amb la seva 59a edició en la que s’homenatjarà al compositor Joan Maria Riera i Blanch. La nit de dissabte, la vigília d’aquesta trobada ja històrica, a les 9 del vespre al Firal, s’interpretaran 6 de les sardanes compostes per aquest músic.

Ja al diumenge a 2/4 d’11 del dematí, el Parc Nou d’Olot obrirà les seves portes perquè tothom pugui gaudir de l’acte popular. S’hi podran sentir sardanes interpretades per La Principal d’Olot, la Mediterrània o La Principal del Llobregat, es celebrarà un sorteig d’un lot de productes locals i es durà a terme un acte de reconeixement a l’autor del cartell d’aquest any. En acabat, es farà el tradicional dinar de l’aplec dins el mateix parc, tot i que si la pluja ho mana, es traslladarà al Pavelló Firal.

Ignasi Riera, President Agrupació Sardanista d’Olot: “Volem mantenir el nivell, inclús superar-lo, i és el que anem fent. Cada any anem canviant algunes cobles, en principi la Principal d’Olot la anem mantenint, que és la nostra cobla de la ciutat i les altres anem fent unes rotacions i anem canviant.” “L’avantatge que hi ha son els compositors, van sortint-ne de joves, amb les seves noves metodologies i noves formes de fer, o les antigues i les mateixes. Hi ha una continuïtat.

A partir de la tarda es seguiran tocant sardanes fins 2/4 de 5 de la tarda, moment en què finalitzarà l’acte.

Ignasi Riera, President Agrupació Sardanista d’Olot: “Tenim sardanes d’estrena, vindran els de Balaguer (capital de la sardana) que ja fa molts anys que com a tradició l’Aplec d’Olot fa un acte de tribut a la capital de la sardana.” “Agraïr a totes les persones i entitats que fan possible l’aplec amb la seva col·laboració, participació, escalf i suport, és d’agrair i sense ells no podríem tirar endavant.

Aquestes gairebé 60 dècades de constància sardanista han fet aconseguir una fama i una consolidació dins el panorama cultural olotí que assegura una participació del tot nombrosa i que fa que aquesta cultura popular mai s’acabi de perdre.

x