Olot disposarà d’un segon punt de captació d’aigua a la zona de les Fonts

Olot disposarà d’aquí a unes dues setmanes d’un segon punt de captació d’aigua a la zona de les Fonts. A hores d’ara, la xarxa d’aigua potable únicament s’abasteix des de la zona del Parc Nou a través de quatre pous. La captació omplirà el nou dipòsit-capçalera que s’ha construït per diversificar el recurs i l’infraestructura de l’abastament.

Joaquim Vicens, director territorial d’Agbar: “Té una profunditat prevista de 200 metres i s’espera una qualitat d’aigua com la que ja té l’abastament d’Olot, bona, i que simplement amb un tractament de desinfecció ja sigui apte per ús de boca.”

La companyia AGBAR s’encarrega de l’actuació, centrada en uns terrenys situats al barri de Sant Cristòfor i Mas Bernat. El projecte va començar fa més de dues setmanes i, fins ara, les màquines ja han arribat a més de 50 metres de profunditat.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “El que aquesta actuació significa per la ciutat és molta tranquil·litat. Tindrem dos sistemes autònoms de captació d’aigua i de distribució a partir dels dipòsits, o bé de Montolivet o bé del nou dipòsit de Bisaroques.

Els pous construïts en aquest barri faran que la ciutat disposi de dos sistemes absolutament autònoms. El consistori ha celebrat que en cas d’alguna incidència en algun dels dos punts la ciutat no es quedarà sense aigua.

x