S’invertiran 250.000 euros per reformar la Plaça Sant Miquel d’Olot i replantejar el seu ús

L’Ajuntament d’Olot i el barri de Sant Miquel fa temps que treballen per trobar una solució per pacificar la plaça. Fa anys que veïns de la zona es queixen que la plaça no és espai per jugar-hi, per exemple, a futbol. En la darrera junta de govern local es va fer l’aprovació inicial d’un projecte de reforma de la plaça, valorat en 250.000 euros, diners que s’han tret dels dos darrers anys d’una part del Pla Integral d’Accions de Millora d’aquest barri olotí.

Jordi Güell, regidor d’urbanisme Aj. Olot: Es vol reduir la part de paviment dur de la plaça per guanyar espai arbrat, de zona verda, i que sigui més utilitzable per l’esbarjo i no pas pel joc. Ha de ser un lloc més de relació veïnal, per la gent del barri arnar-hi a passar l’estona. La intensió és donar més ús a l’espai intervolcànic del barri que és on ho ha el camp de futbol. La plaça ha de ser un lloc més familiar i l’espai intervolcànic [les pistes i camps situades entre els Volcans Montsacopa i Garrinada] un lloc més de joc.

Des del consistori olotí expliquen que aquesta és una problemàtica que des de fa temps s’ha treballat amb els veïns de Sant Miquel, així com des del consell de barri i amb jornades específiques per parlar sobre quina podria ser la millor solució i per definir com s’ha de replantejar aquest espai.

Ara es publicarà el concurs que passarà a exposició pública. Es preveu que al setembre es licitin les obres i es té previst que a finals d’any ja estiguin adjudicades. Es calcula que les obres comencin al gener i s’allarguin tres mesos.

x