La comunitat musulmana de la Garrotxa celebra la festa del xai o l’Eid al Adha

La comunitat musulmana ha celebrat, aquest diumenge, la festa del xai o l’Eid al Adha, la més gran de les dues commemoracions principals que reviuen els musulmans cada any. Més d’una cinquantena de persones van acudir a aquesta festa, després del dejuni complet el dia abans, que aquest diumenge s’ha pogut desenvolupar amb normalitat a les Fonts de Sant Roc d’Olot.

La celebració, però, lluny de ser exclusivament de la comunitat musulmana, va convertir-se en una festa participativa i d’acollida, on també van assistir veïns i veïnes de la ciutat.

Nomedia El Ouriachi, tècnica acollida Consorci Acció Social Garrotxa: “Avui, entre moltes entitats, s’ha celebrat un berenar per celebrar la festa del xai o del sacrifici, una festivitat musulmana que se celebra any rere any.”

Laila El Gamouchi, presidenta Garrotxa Diversa: “Estem molt contentes perquè és la primera vegada que se celebra una cosa així que no està organitzada exclusivament per entitats. Hi col·laborem entitats, però ve com a iniciativa del Consorci d’Acció Social i això ens fa especialment il·lusió. Ens fa sentir molt acollits, arrelats i aquest és una mica el missatge que volem transmetre.”

Imma Muñoz, regidora Acció Social Aj. Olot: “Des del Consorci d’Acció Social varen demanar si es podia fer en algun indret de la ciutat. Òbviament amb la calor vam pensar que el millor lloc era aquí, a les Fonts de Sant Roc.”

La Festa del Xai se celebra el setè dia de l’últim mes del calendari islàmic, coincidint amb el final del pelegrinatge islàmic que es produeix cada any a La Meca, a l’Aràbia Saudita. L’Eid al Adha commemora la voluntat del profeta Abraham de sacrificar el seu fill Ismael com un acte d’obediència a Déu, abans que Déu intervingués per proporcionar-li un xai perquè sacrifiqués aquest animal al seu lloc.

x