Besalú torna a convertir-se en l’epicentre del circ aquest estiu amb el festival Nits de Circ

Fa gairebé un any, la fundació Circus Arts Fundation ideava el festival Nits de Circ a Besalú i Roses. Prop de 10.000 espectadors van respondre a la crida del festival, que aquest any repeteix amb més dies, més funcions i més artistes. Del 10 al 24 d’agost, un total de 24 artistes internacionals d’una vuitena de països actuaran als Jardins del Molí de Besalú i la Ciutadella de Roses

Genís Matabosch, director artístic del Nits de Circ: “Les Nits de Circ va ser un somni fet realitat, perquè nosaltres mai acabàvem de trobar un encaix pel circ internacional de qualitat en l’època d’estiu. Teníem desenes de milers d’espectadors amb el Gran Circ Internacional de Girona i amb el Festival Internacional del Circ, però vam pensar que si els grans festivals internacionals no deixen de ser teatres o auditoris a l’aire lliure, com era possible que no hi hagués cap circ a l’aire lliure.”

El festival reuneix sota una mateixa pista les principals figures del circ del món, com ara, Eric Boo, Troupe Hassak, The Skating Donnert’s o Camila Plana. Aquest any, està clar, sense restriccions.

Genís Matabosch, director artístic del Nits de Circ: “La primera Nits de Circ es va veure amb un 70% d’aforament, perquè era el topall que teníem. Unes 900 localitats a cada representació. Vam fer deu representacions amb les localitats totalment exhaurides. Aquest any tenim, d’una banda, l’aforament al 100%, és a dir, 1.300 butaques, i a més, hem anat més enllà de les deu representacions. N’oferíem 12 i n’hem afegit una més a Roses el dia 21.”

Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a la seu de Circusland, a la Ciutadella de Roses o a través del lloc web nitsdecirc.com.

x