El PSC d’Olot atribueix la problemàtica del carrer Esgleiers a una falta d’inversió al barri vell

Fa uns dies, un grup de veïns del barri de Sant Francesc demanava que es tanqués el carrer Esgleiers d’Olot pels continuats episodis incívics que s’hi viuen a les nits. El PSC d’Olot va atribuir aquest conflicte entre el dret de reunió i el dret al descans a la falta d’inversió al barri vell de l’equip de govern de la ciutat durant els últims anys. Però, què proposa el partit per millorar la problemàtica?

Josep Guix, portaveu del PSC Olot: “Una seria més llum a l’espai i més neteja. També els arbres s’haurien de cuidar molt més bé. Hi ha un pipican que també es podria eliminar perquè no s’utilitza. Hi ha un carreró aquí a darrere que pràcticament només utilitzen els veïns d’aquest bloc de pisos, si els veïns demanen que es tanqués per evitar aquesta freqüentació de joves, pensem que també podria ser positiu i d’aquesta manera potser es respectaria més el descans dels veïns.”

Els socialistes, a més, han insistit en destinar els diners a millorar aquest sector de la ciutat en comptes de, per exemple, reformar la plaça Major.

Josep Guix, portaveu del PSC Olot: “Nosaltres considerem que el problema és que hi ha hagut poques inversions i pràcticament nul·les al barri vell. Inversions d’habitatge i que dignifiquin el barri vell i, per tant, tota aquesta gent surt cap aquí a l’exterior per comunicar-se. Si invertíssim més en el barri vell aquestes problemàtiques s’haurien mig acabat. També és important que s’ha de mediar, és a dir, també hem de fer una tasca pedagògica de parlar amb els joves i buscar fórmules perquè hi hagi un bon espai de convivència a la ciutat.”

La formació ja s’ha posat en contacte amb l’Associació de Veïns per tractar la situació. Una associació que, segons el PSC, ja fa temps que estan demanant a l’equip de govern que es millori la situació.

x