Un centenar de persones conformen una quinzena d’equips en un torneig de futbol sala per joves tutelats i extutelats

Un centenar de joves tutelats i extutelats conformen un total de 14 equips en un torneig de futbol sala que s’està celebrant aquests dies a l’Institut la Garrotxa d’Olot. Es tracta d’una lligueta amistosa que s’ha organitzat des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, conjuntament amb el Consell Esportiu i amb el suport de l’Associació Somara.

Ander Tacuri, tècnic comunitari del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: “L’objectiu general del torneig és donar a conèixer la realitat que tenim aquí a la comarca. Són joves nouvinguts de diferents orígens i apropar-nos una miqueta. Que ells es coneguin a través de l’esport que és una activitat conjunta que els motiva i els agrada.”

Òscar Cabana, director tècnic del Consell Esportiu de la Garrotxa: “És un bon motiu perquè els joves d’una mateixa edat, però de procedències molt diverses, que només els uneix la dificulat de fer esport d’una manera regular a la ciutat i la comarca, que es trobin al mig de l’estiu a les tardes fent futbol sala a través d’una pilota que tant els motiva.”

Els jugadors van gaudir durant els primers dies de la presència de tècnics i entrenadors del Girona FC i van poder tenir un primer contacte amb la pilota, aprenent i entrenant.

Ander Tacuri, tècnic comunitari del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: “Han vingut joves sobretot d’Olot, però també de la comarca, sobretot de centres de Maià de Montcal. Hi tenen molta presència. Els tutors de joc, que no són àrbitres, són els que estan sempre durant tots els partits i no recullen el marcador.”

Ramon Puig, educador social del Mas Teixidor: “Tot això és beneficiós tant a nivell esportiu com a nivell relacional i arrelar-se al territori i de conèixer la llengua. Emocionalment i anímicament, l’esport també com a una eina terapèutica.”

Els jugadors estaven encantats de participar-hi. El torneig l’han conformat joves de la ciutat que han volgut fer el seu equip d’amics, altres que formen part de centres d’acollida, però que encara no tenen la documentació per poder entrar al mercat laboral, alumnes d’aules d’alfabetització i de pisos tutelats i també alumnes de l’Escola de Noves Oportunitats.

Omar Ba: “Porque me gusta mucho estar con chicos de Olot. Yo vengo para jugar con chicos. Me gusta mucho, pero no puedes hablar con muchos en castellano o catalán, pero bien.”

Mehdi Amrabat: “La veritat que estic molt content i molt feliç perquè he jugat amb ells. El principi no coneixia a ningú i ara mateix ja conec a tots els jugadors.”

Estèfan Roca: “L’important aquí és passar-ho bé i que en el primer torneig de futbol sala aquí a Olot hi hagi bon rotllo.”

El torneig finalitza dimarts amb la cloenda i una entrega de premis. Els jugadors també podran veuran en directe un partit de la UE Olot.

x