Tavi Algueró i Àngel Rigall seran els pregoners de les Festes del Tura 2022

Compte enrere ja pel tret de sortida de les Festes del Tura d’Olot, unes festes que enguany no contemplaran restriccions de cap mena i recuperaran el format habitual: activitats gratuïtes i pel centre d’Olot. A poc a poc es van revelant alguns dels detalls de les festes majors de la ciutat. Aquest dimarts, l’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha anunciat qui seran els pregoners d’enguany. Una autèntica oportunitat per continuar reivindicant la faràndula d’Olot i també els seus creadors.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Enguany els pregoners seran en Tavi Algueró i l’Àngel Rigall, creadors de moltíssimes de les figures que apareixen a la cercavila, persones molt vinculades des de fa molts anys al món de la faràndula. Difícilment trobarem una altra ciutat a Catalunya on la faràndula tingui una importància que té a la nostra. Aquest encàrrec, que és un agraïment a totes les figures que han incorporat al nostre imaginari, també és un agraïment a totes les persones que ho fan possible.”

En Tavi Algueró i l’Àngel RIgall són els autors de prop d’una vuitantena de figures de la faràndula. Van començar la seva trajectòria fa prop de 30 anys, i des de llavors no han parat de crear personatges nous de la faràndula: el Porc i el Xai de l’AOAPIX, la Cabreta del Cornamusam, la rèplica del Pollastre, l’àliga nova de Sant Ferriol, els gegants de Sant Cristòfol-Mas Bernat, el Santonegro, i un llarg etcètera.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Ens agrada explicar pel món que tenim els gegants més bonics del món, i ho són perquè són figures fetes no només per persones que van fer un gegant sinó que estan fets per artistes. Les figures que han sortit del taller d’en Tavi i l’Àngel són semblants. Quan veus una figura feta per ells, immediatament reconeixes aquests valors artístics que sempre han sabut traspassar als encàrrecs que anaven rebent.”

El proper dimecres 7 de setembre, al balcó de l’Ajuntament d’Olot, Tavi Algueró i Àngel Rigall, just després de la tornada de la cercavila pels carrers de la ciutat, donaran tret de sortida a les Festes del Tura, que enguany duraran fins diumenge 11 de setembre.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Haurem d’anar veient com ho volen organitzar. Ara només ens queda demanar que el temps ens acompanyi, que preferim una calor espantosa a què plogui. Esperem que tinguem unes Festes del Tura lluïdes i que podem tornar-ne a gaudir com havíem fet en el passat.”

x