Turisme Garrotxa juntament amb el Parc Natural de la Garrotxa i Tresàlia impulsen dues propostes innovadores destinades a l’oferta turística

Turisme Garrotxa presenta el primer catàleg pel públic de proximitat sota el nom “Experiències Garrotxa” i una reedició del tot innovadora del catàleg “Experiències Garrotxa Incoming” dirigit ja, al públic internacional i de llarga estada.

Gemma Canalias, Presidenta de Turisme Garrotxa: “Des de Turisme Garrotxa treballem fermament segons l’estratègia de la Carta Europea de Turisme”. Les dues experiències es poden fer en qualsevol temporada, per tant continuem també amb l’objectiu de desestacionalitzar, que per a nosaltres també és molt important. I també destacaria que per a tot tipus de públic: parelles, famílies, gent gran, gent jove…”

Pel que fa al nou catàleg, hi consten una seixantena d’activitats d’un dia de durada destinat al públic de proximitat.

La nova reedició del catàleg Incoming amplia la seva oferta pel turisme internacional amb 11 paquets turístics que van dels 3 als 7 dies. Activitats que permeten interpretar la natura, cultura, gastronomia i productes locals i que estan organitzades en els packs i comercialitzades per l’empresa Trescàlia.

Beth Cobo, Gerent de l’agència Trescàlia: Vam fer uns projectes pilot de paquets que perseguien dos objectius: calcular la petjada ecològica dels visitants, i no només a l’allotjament, sino també a l’experiència, quan es desplaçen pel territori, quan mengen a un restaurant… No tant per tenir una xifra, sinó com poder millorar-la.”

Les tres agrupacions agraeixen a les empreses col·laboradores al Servei d’Innovació i Producte que participen a les activitats i que amb la seva voluntat i disposició fan possible la realització aquestes activitats, sempre de marc sostenible.

Xavier Puig, Director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa: “Ja son 21 anys de Carta, la 5a renovació, i podem dir que aquesta darrera renovació ha estat la més participativa i la que ha tingut més implicació de tots els sectors. La virtut de la Carta és generar aquest espai de treball que permet coordinar-nos sector public-privat, i fer compatible els interessos de protecció d’espais de la Garrotxa amb els interessos del sector turístic.”

x