El jugador de l’EVA Manises valencià Tomàs Sosa s’emporta l’Open d’Escacs Ciutat d’Olot

Cada estiu el Club Escacs Olot organitza l’Open Internacional Ciutat d’Olot, tot i que amb la pandèmia feia dos anys que no es podia celebrar. Afortunadament, aquest juliol ha tornat la normalitat a la Sala el Torín. La represa ha obtingut millor resposta que mai, ja que ahir es van superar el centenar de participants.

Miquel Canal, president del Club Escacs Olot: “Aquest any hem tingut 113 participants. És una gran xifra. Parlàvem d’arribar als 100 i els hem superat amb escreix. És un Open que fa goig aquest any.”

Tomàs Sosa, del club valencià EVA Manises s’ha emportat la primera posició. El podi l’han completat Miguel Muñoz, de la Lira Vendrellenca i el Alder Escobar, del Colòmbia.

Miquel Canal, president del Club Escacs Olot: “Estem molt contents. Ha vingut gent, a part de tot Catalunya, de França, Alemanya. Ha vingut l’Igor Glek, que estava a Alemanya també. Jugadors cubans, peruans. Vull dir de tot el món.”

Igor Glek, jugador: “Fa tres anys vaig guanyar aquest campionat internacional aquí a Olot, però aquest any és més complicat.”

El torneig forma part del Circuit Català d’Escacs. Una jornada molt especial per la ciutat i per al club i també un dels millors tornejos que es poden disputar a escala catalana.

 

x