Ferran Joanmiquel: “Una temporada és com una cursa de resistència”

Ferran Joanmiquel, preparador físic UE Olot: “Fa uns anys t’hauria dit que vull arribar al Barça, al màxim nivell. Ara no. El que vull és estar bé en un lloc. La vida és molt curta”.

És per això que en Ferran va decidir que aquest estiu no acceptaria les propostes que li venien de l’estranger. S’ha quedat a casa perquè hi està a gust i té ambició pel projecte esportiu. Fa uns mesos el club li va demanar que fos la mà dreta de Manix Mandiola, i la cosa va acabar d’allò més bé amb l’ascens a Segona FEF.

Ara, assumint només les responsabilitats de preparador físic, la seva especialitat, se serveix dels seus coneixements i experiència per fer que l’equip arribi en un punt òptim a l’inici de curs, però el més important per a ell és que la plantilla continuï rodant bé durant tota la temporada. El té molt clara la fórmula de l’èxit.

Ferran Joanmiquel, preparador físic UE Olot: “Es tracta de calcular una periodicitat per arribar bé als partits i assumir les exigències de la temporada. A mi sempre m’agrada dir que això és una cursa de resistència”.

Tant important és el treball com els descansos entre càrregues, i aquí el preparador físic i la seva planificació hi tenen un paper clau.

Ferran Joanmiquel, preparador físic UE Olot: “Tant important és entrenar dur com saber parar”.

Un altre dels punts clau a l’hora de gestionar una temporada és el factor psicològic, que va molt lligat amb el físic.

En un inici atípic de la pretemporada, jugant ben aviat contra el Barça, l’equip es troba bé, encarant, ara sí, la planificació més habitual per arribar bé a primers de setembre. Joanmiquel destaca l’estat físic d’alguns jugadors tot i ser dels més veterans, com Aimar Moratalla. També celebra recuperar Albert Blázquez ara que surt d’una llarga lesió, destaca la il·lusió que hi ha dins del grup i està amb moltes ganes que l’equip faci una gran temporada.

x