La UdG ha assolit el màxim històric d’alumnes amb plaça en la primera assignació del juliol

Un dia després de conèixer-se les notes de tall de les proves d’accés, la Universitat de Girona ja comptava amb 3.848 estudiants amb plaça assegurada per matricular-se el curs vinent. Es tracta del seu màxim històric, un interès que augmenta en un 15% respecte al 2018.

Joaquim Salvi, rector de la UdG: “Ja som la primera universitat de fora de Barcelona amb el percentatge més gran d’estudiants assignats en primera preferència; per tant, molt satisfets. Si hi ha més estudiants que volen ser a la Universitat de Girona és perquè hi ha una creixent satisfacció per la qualitat de l’ensenyament i pel model educatiu que tenim. És un model molt basat en valors, especialment el de la proximitat entre professorat i estudiants, amb aules no massificades, un model molt propi que es basa a posar l’estudiant en el centre, de proximitat. Això està donant els seus fruïts”.

Hi afegeixen el prestigi que han assolit alguns dels estudis com Medicina, Infermeria o Psicologia després de la pandèmia o la promoció que s’ha fet des de centres com l’Escola Politècnica o la Facultat de Lletres. Alguns graus com els de salut, turisme o algunes enginyeries han destacat en l’àmbit estatal. El rànquing de la Fundación Conocimiento y Desarrollo situa la UdG entre les quinze millors universitats de l’Estat. En aquest rànquing, els estudis de Química es troben entre els millors d’Espanya. Els màsters que s’hi imparteixen també han experimentat un augment de preinscrits.

Joaquim Salvi, rector de la UdG: “Les carreres que tenen més interès en aquests moments són Infermeria amb 372 sol·licituds, Fisioteràpia amb 335, Medicina amb 306, psicologia amb 181 i Dret amb 170. Les carreres de làmbit de la salut són les que tenen major interès. En aquest sentit, per exemple, Madicina es manté com la carrera amb més nota de tall amb un 12,84.

Des de la Universitat, també atribueixen el major interès dels estudiants a la visibilitat de la recerca que se’n fa o la relació més estreta amb el territori a través de les seves Càtedres. No serà, però, fins a l’octubre quan es confirmarà si el creixent interès per la UdG acaba suposant un augment significatiu dels seus estudiants.

x