S’habilita la signatura de 3 convenis entre Espai Cràter i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Universitat Autònoma de Barcelona i el PEHOC

Espai Cràter ha habilitat la signatura de 3 convenis amb 3 agrupacions: el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Universitat Autònoma de Barcelona i el PEHOC.

L’Espai Cràter i el Parc Natural ja tenien una relació estreta però ara s’acabarà de consolidar, amb l’objectiu, per una banda de promoció turística, per seguir treballant en el marc de la Carta Europea de Turisme Sostenible de la Garrotxa. I per altra banda, desenvolupar projectes conjunts i estratègics de conservació, promoció, recerca i creuament de dades.

Pel que fa a la Universitat Autònoma de Barcelona, principalment es busca desenvolupar el territori català de forma transversal ja que les universitats metropolitanes es troben concentrades en espais molt determinats.

Xevi Collell, Director Espai Cràter: “Aquí a la ciutat d’Olot intentem ser un pol d’atracció per l’UAB perquè els seus grups de projecte, recerques i activitats, també puguin succeir a la Garrotxa.

S’ha ampliat doncs, el marc de referència del conveni del que només es tenia en compte el patrimoni natural, i ara el nivell d’investigació s’obre molt més. Parlem ja de temes d’educació, desenvolupament socioeconòmic, projectes tecnològics, de promoció econòmica, d’urbanisme, de polítiques socials o de ciència.

Espai Cràter ja treballava conjuntament amb el PEHOC en activitats com els cicles ‘Els interrogants de la ciència’ i ‘Els reptes del segle XXI’, paral·lelament desenvoluparan projectes estratègics de recerca, sobretot amb la mirada de paisatge i activitats de dinamització.

Aquests es signaran en les properes setmanes o mesos i tots van en la línia de desenvolupament i promoció tant del consistori com de l’Espai Cràter.

x