El Festival ÉSDANSA torna per celebrar el seu rodó 40è aniversari

Torna el festival de ball ÉsDansa per celebrar la seva 40a edició tot recuperant el seu format pre-pandèmia.

Roger Casalprim, Esbart Marboleny: “Què millor que celebrar els 40 anys celebrant-ho amb tota participació i com el coneixíem. Amb optimisme, amb ganes de recuperar els 200 voluntaris, i ara d’aquí poc, ja el tenim aquí.

La història del festival doncs, ja compta amb una llarga trajectòria, on tant el format com les activitats que s’hi duen a terme el fan únic a qualsevol altre festival existent.

Núria Feixas, Directora del Festival ÉsDansa: “40 edicions quan inicialment va començar un festival d’un dia i ha anat creixent i ha arribat fins avui, amb una setmana, amb totes les línies, formació i participació, amb espectacles i experiències, línies de natura. A banda de la dansa, participem i donem valor a l’entorn.

Roger Casalprim, Esbart Marboleny: “Com que és d’un col·lectiu molt gran, ha evolucionat gràcies a les persones. Hem agafat el que la societat ens aconsellava i per això s’ha fet gran i representa el país: perquè és plural.

 Del 22 al 28 d’agost doncs, es podrà ballar o gaudir d’espectacles d’artistes internacionals provinents d’Argentina, Mèxic, Panamà, Eslovàquia o Tahití, i pel que fa a l’àmbit nacional, s’ha creat un pla d’impuls de la dansa d’arrel, en el que ÉsDansa hi participa acollint els projectes de l’Esbart Sant Cugat, del col·lectiu La Llançadora i de l’Esbart Sant Martí. La Festa al Parc de Pedra Tosca no hi faltarà, així com tampoc el Campus del Festival on s’hi oferiran tallers de dansa per a totes les edats.

Roger Casalprim, Esbart Marboleny: “Aquesta diversitat cultural creiem que és el plat fort de l’ÉsDansa, convivim i aprenem cultures diferents. Ens brinda la oportunitat de conèixer, aquest any, 6 companyies de nacionalitats diferents.

Totes les activitats i tallers amb les respectives dates les trobareu a la pàgina web del festival, així com les entrades, que també es poden comprar a l’espai de Dansa Marboleny o al seu web.

x