La Comissió Europea compra 250 milions de dosis de vacunes contra la COVID-19 a la gironina Hipra

La Comissió Europea ha signat un contracte amb la farmacèutica d’Amer Hipra per adquirir fins a 250 milions de dosis de la seva vacuna contra la COVID-19. En l’adquisició consjunta, hi participen 14 estats de la Unió Europea, de manera que tots disposaran de la vacuna, tan bon punt hagi rebut l’aval de l’Agència Europea de Medcaments, que ara l’està revisant.

L’acord amb Hipra complementarà una cartera europea diversificada de vacunes que inclou els contractes ja signats amb AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen, BioNtech-Pfizer, Moderna, Novavax i Valneva. Hipra ha signat el contracte marc amb l’Hera, l’Autoritat de Preparació i Resposta arran d’Emergències Sanitàries de la Comissió Europea.

L’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, ha apuntat que el vaccí formarà part de la cartera de vacunes per garantir la màxima preparació de cara a la tardor i a l’hivern. Kyriakides ha destacat l’actual necessitat que la vacunació i les dosis de reforç augmentin els propers mesos i ha afirmat que treballen incansablment per garantir-ne la disponibilitat.

x