S’aprova la compra de 8 càmeres unipersonals destinades als agents de la Policia Municipal d’Olot

L’Ajuntament d’Olot ha aprovat la compra de 8 càmeres unipersonals que obtindrà la Policia Municipal amb l’objectiu d’incrementar la seguretat de la ciutat.

Es tracta de càmeres que duran els agents que estan fent una actuació per tal de protegir per exemple, tant als propis policies municipals en cas de violència contra ells, com als ciutadans que es trobin en una situació conflictiva amb presència policial, o com a prevenció, ja que si una persona està delinquin, al sentir-se gravada, podria canviar el seu comportament.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: “Són elements tecnològics que anem incorporant mica en mica a la policia. Però evidentment ens ajuden a millorar la seguretataquesta tecnologia ajuda molt

No son les primeres mesures de seguretat tecnològiques implementades al cos de la Policia Municipal: ja s’havien situat elements de vigilància als propis vehicles de la Policia o implementat càmeres de seguretat a la ciutat.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: “Vull insistir en el tema càmeres, molta gent a vegades diu que hi ha poca presència policial a l’exterior. Però aquestes càmeres de seguretat ja fan que des de la pròpia central s’avisi a patrulles que estan circulant. Aquestes càmeres molta gent no sap on estan i de fet, tenen molta precisió, les hem estat regulant, i pel que fa a robatoris en el centre ens han ajudat moltíssim.”

Molts ajuntaments de la comarca i d’arreu tenen restriccions importants pel que fa a la incorporació del personal municipal. Per tant, Olot no ho té fàcil per augmentar el nombre d’agents policials. El recurs de les càmeres és important per millorar la seguretat de la localitat, tot i que també se n’han implementat d’altres com la patrulla canina o la utilització de drons en determinades circumpstàncies.

x