Bones xifres pel que fa a l’atur i l’ocupació a la Garrotxa, amb dades que no es veien des de fa 15 anys

Les xifres d’atur a la garrotxa baixen. Al llarg de l’últim any hi ha hagut una reducció d’unes 500 persones a les llistes d’atur, unes xifres que no son rècords però que son molt bones, i que no es veien des del 2008.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció Econòmica d’Olot:La veritat és que Olot i la Garrotxa continuen amb molt bones dades d’atur.” “Portem 200 persones menys, des del gener al juliol, i amb nombre d’afiliats també estem creixent, ens apropem ja als 13 mil a la ciutat d’Olot.”

La Garrotxa és una comarca que tot i ser petita té un alt nivell d’indústria, en el sector tecnològic o del comerç, per exemple, cada vegada hi floreixen més empreses, fet que fa millorar la seva situació i teixit econòmic.

Estanis Vayreda, Regidor de Promoció Econòmica d’Olot:Com a comarca tenim molta sort, primer tenim un sector industrial molt potent, som la tercera comarca més industrialitzada en relació al PIB de tot Catalunya; sectors com l’agroalimentari, la mecànica, les arts gràfiques o les farmacèutiques… són sectors industrials que estan tivant l’economia, i que ho complementen molt bé amb un sector de serveis que també està recuperant-se, especialment el sector de la restauració o del turisme, tenen molta força.

Segons informava DinamiG al juny, un altre canvi vist aquest 2002, és que un 50% de la contractació feta per exemple al maig, ja és indefinida, mentre que a l’any passat aquesta només representava un 16%. Una altra dada, no tant bona per la comarca és que moltes de les ofertes de feina rebudes per organismes com aquest, costen de cobrir per falta de perfil especialitzat. Aquests casos es troben sobretot en els oficis tradicionals.

Tot i així haurem d’esperar a veure què passa als mesos de tardor, si es consoliden les xifres i si es segueixen generant nous llocs de treball que facin fluctuar i reforçar aquesta xarxa econòmica.

 

x