Joan Albella retorna a l’Askartza de Leioa: “Han passat molts anys i em sento molt preparat”

Fa tres anys que el garrotxí Joan Albella va acceptar el càrrec de director tècnic del Sestao i les coses no li van anar malament. Allà va portar el primer equip a Primera Basca, a més de millorar el planter. Ara, però, l’entrenador ha decidit fer un canvi i retornar a l’equip que li va obrir les portes del País Basc ara fa 11 anys, l’Askartza.

Joan Albella, director tècnic i entrenador Askartza de Leioa: “És un club on hi he estat molt bé. Arriba l’oferta de l’Askartza, possibilitat de tornar al club que va apostar per mi en el seu dia, que em va treure d’aquí al Club Natació Olot i no ho vaig dubtar. L’Askartza és un equip de Primera Nacional. És un equip seriós i molt estructurat, amb bona cantera. És un club que et posa molt a prova diàriament i jo tinc un defecte, potser, que és que sóc molt competitiu, a vegades massa.”

En aquesta segona etapa, Albella es trobarà un equip molt diferent del que hi havia quan va marxar, amb una junta directiva diferent i molts jugadors de la base que ja tenen el seu lloc al primer equip. L’any passat, el conjunt va lluitar per pujar a la primera categoria del waterpolo basc, tot i que, Albella no vol precipitar-se.

Joan Albella, director tècnic i entrenador Askartza de Leioa: “Els jugadors són uns altres. Primer conèixer-nos. Estar a gust tots, començar a treballar i ja veurem on ens posa el treball. Jo em sento molt preparat. Sí que és veritat que han passat molts anys i em sento molt preparat.”

Albella seguirà compaginant aquesta feina amb la de federació, ja que ha estat reelegit com a coordinador tècnic i seleccionador basc de waterpolo. Sense anar més lluny, la selecció espanyola va quedar quart classificada a l’EU Nations Cup que es va disputar el juny a la República Txeca. Això sí, Albella va lamentar que a la selecció estan més limitats que altres comunitats.

Joan Albella, director tècnic i entrenador Askartza de Leioa: “El que passa és que estem una mica limitats i ho dic sincerament. El nucli del waterpolo a Euskadi és Biscaia i no tenim cap piscina de 50 metres per poder practicar el waterpolo. Les altres comunitats tenen Centres d’Alt Rendiment. Vulguis o no es nota.”

De totes maneres, l’olotí continuarà fent carrera al País Basc, un lloc on els últims anys hi ha viscut moltes alegries.

x