Representants empresarials de la Garrotxa i l’equip de govern d’Olot veuen amb bons ulls el parc eòlic Tramuntana al Golf de Roses

Els promotors del projecte Parc Tramuntana per instal·lar 35 aerogeneradors flotants al Golf de Roses han iniciat una campanya pel territori per recollir suports. Recentment, s’ha conegut que els responsables del projecte es van reunir amb empresaris garrotxins a l’Ajuntament d’Olot, amb l’alcade i el director del Consorci de Medi Ambient de la Garrotxa, Francesc Canalias. La trobada, segons les informacions que han transcendit, va obtenir l’acceptació dels presents. Aquest suport l’ha expressat a Olot Televisió l’alcalde de la ciutat, Pep Berga, qui veu en el projecte una garantia sostenible de subministrament energètic per a la demarcació en el context incert derivat de la guerra entre Rússia i Ucraïna i la situació geoestratègica internacional. El Parc Tramuntana tindria una capacitat de generar 500 Megawats d’eletricitat renovable, el que suposa el 45% de la demanda elèctrica actual al total de les comarques gironines.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Entenc que hi pot haver un impacte paisatgístic, allà a la llunyania veurem uns ventiladors que ens canviaran l’horitzó del mar, i també entenc que pot haver-hi algun tipus d’afectació -que s’ha de mirar que sigui la mínima- en el que és la biodiversitat marina, però estem en un moment molt delicat, en què necessitem fer coses efectives per canviar el model energètic que tenim, i estem parlant de gairebé la meitat de l’energia que consumim l’obtindrem d’una energia renovable, la qual cosa fa que jo en el meu cas particular em poscioni clarament a favor d’aquest projecte”.

Els promotors del Parc Tramuntana han explicat, així mateix, que les conclusions preliminars de l’Estudi d’Impacte Ambiental han avançat que el parc eòlic tindria una baixa incidència sobre la biodiversitat marina de l’Empordà i que, per tant, seria compatible amb la conservació dels ecosistemes del sector. Segons l’enginyer Sergi Ametller, un dels màxims responsables del projecte, el sector empresarial de la Garrotxa ha expressat la voluntat de participar en el capital del projecte. La reunió a Olot ha format part de la ronda de trobades que els impulsors del projecte promouen des de fa més d’un any.

x