Els pregoners de les Festes del Tura 2022 han creat més d’una quarantena de figures per la faràndula olotina

Ens situem a l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot, on trobarem a en Tavi Algueró i l’Àngel Rigall, pregoners de les FDT d’enguany. Un repte que no s’esperaven gens ni mica.

Tavi Algueró, artista: “No ens ho esperàvem gens, ni tan sols ens ho havíem arribat a imaginar.

Àngel Rigall, artista:El cartell de festes sí que penses que algun dia o l’altre te l’encarregaran, però el pregó jo no hi havia pensat mai”.

Porten gairebé 40 anys construïnt figures i no només per a Olot, però com els hi ha afectat l’aturada per la pandèmia aquests dos últims anys?

Àngel Rigall, artista:Pel que fa a la feina, ha afectat poc perquè per sort teníem uns encàrrecs i els hem pogut fer més tranquil·lament. No hi havia data d’entrega perquè ningú sabia quan en podríem sortir.

I com funciona el procés de creació de les figures? Quin seria el seu manteniment?

Tavi Algueró, artista: Primerament s’ha de produir un ‘feedback’ entre l’entitat que fa l’encàrrec i nosaltres perquè entenguem què volen i per a què ha de servir. Una cosa és un espectacle de la Marboleny, que tenen uns moviments molt específics, i l’altra és una peça gran com en Tim que és ben bé per sortir al carrer.

Àngel Rigall, artista: Bàsicament de pintura. Dins l’estructura, a vegades hi ha alguna peça de fusta que s’ha trencat i hem d’intentar canviar-la, o reforçar algun altre material, però bàsicament és pintura.

Una de les figures més recents que han fet, són les Copes de la Champions dels Almogàvers, commemorant el 25é aniversari.

x