Carles Solé i el repte de vestir 11.000 persones en una cerimònia olímpica

Coordinar que tothom qui sortís a la cerimònia portés el vestuari que tocava i el lluís de forma idònia. Aquesta era la feina de Carles Solé, qui va ser el cap de sastreria de la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992 i que, 30 anys després, recorda des de la Garrotxa amb nostàlgia i agraïment, tot i que reconeix que aquell mes va ser un dels mes durs a nivell de feina.

Carles Solé, sastre: “Va ser dur. Si m’ho tornessin a oferir avui diria: aviam, mirem-s’ho. Però veient el resultat, va ser molt gratificant”

Tècnicament, Carles Soler ho recorda com tot un repte i un honor, en una cerimònia on va vestir persones que avui recorda amb orgull.

Carles Solé, sastre: “Montserrat Caballé, Josep Carreras, Plácido Domingo… Hi havia una mica de tot, des de grups grans que es vestien sols fins a aquestes grans figures. Va ser molt bonic”.

Llavors en Carles tenia només 25 anys. N’han passat 30 però aquesta experiència l’ha marcat de per vida.

Gestionar un equip de 36 persones no va ser gens fàcil, i menys davant de totes les autoritats i esportistes que hi havia a l’Olímpic de Montjuïc, en un dia farcit d’anècdotes.

Carles Solé, sastre: “Em vaig emocionar molt quan vaig veure desfilar l’Escola Joan XXIII d’Olot durant la cerimònia dels Special Olympics, em venen ganes de plorar quan hi penso. Les hores dedicades van valer molt la pena”.

Una història més de la relació d’alguns garrotxins amb uns Jocs Olímpics que ens han marcat a tots de per vida.

x