El Pim Pam Pum Foc! tornarà a les Festes del Tura amb un Correfoc amb equip de so sobre rodes i un espectacle que recrearà l’infern

La pandèmia del coronavirus ha obligat a deixar el Correfoc de les Festes del Tura en foc d’encenalls, però el Pim Pam Pum Foc! té metxa per estona.

Martí Albesa, membre del Pim Pam Pum Foc!: “Com a grup amateur que viu de trobar-se, dos anys sense aquest ingredient principal ha fet que perdéssim algunes dinàmiques, que ens costés tornar-nos a trobar, però el Pim Pam Pum porta més de 35 anys i la pandèmia no l’aturarà en absolut. Dos anys després, hem acumulat moltes ganes de tornar a les festes d’Olot, a la plaça i als carrers, de tornar a la raó de ser que tenim com a entitat de la ciutat, que és el contacte amb la seva gent”.

El grup ha pogut preparar a foc lent el que serà l’espectacle culminant a la Plaça de Braus, que enguany ha volgut convertir en l’infern. Sota el títol ‘Salve avernus’, el Pim Pam Pum Foc! convidarà als olotins i olotines a entrar a l’inframón i veure sense cremar-se els turments de les ànimes castigades.

Martí Albesa, membre del Pim Pam Pum Foc!: “Es tractarà d’un espectacle marca de la casa, amb flames, pirotècnica, muntatge i efectes molt reconeixibles per part del públic olotí”.

Pel que fa al Correfoc, seguirà el recorregut habitual, sortint de la plaça Campdenmàs fins a la plaça de Braus pel carrer Macarnau, i repetirà l’última novetat incorporada en la darrera edició. En comptes d’una banda de percussió, els diables aniran acompanyats d’un camió amb un equip de música, una novetat que els va donar un bon resultat.

Martí Albesa, membre del Pim Pam Pum Foc!: “Vam veure que inclús la gent més jove, a qui costa trobar en els actes més tradicionals, es va sentir atreta pel Correfoc. Era una manera d’atraure’ls, ho vam aconseguir i, per tant, ho repetim”.

Diversos mesos sense participar en una festa de foc poden fer que algú oblidi les mesures de seguretat més bàsiques, però el Pim Pam Pum Foc no es cansa de repetir els consells bàsics per divertir-se sense riscos. Els participants que vulguin seguir els diables han de protegir-se els ulls i les orelles, anar amb un barret de palla i amb màniga llarga amb teles que no siguin inflamables com la licra.

x