Els caçadors gironins no començaran la temporada com a protesta

L’associació de Caçadors de Girona ha anunciat que no sortiran el primer dia de caça major, el 4 de setembre. Aquesta decisió ve donada a causa del malestar amb la nova normativa del Departament d’Acció Climàtica, que obliga a informar amb antelació les diferents batudes. Consideren que no s’han escoltat atentament les seves mesures, i que no hi ha un respecte de les institucions cap a ells.

És per això que les diferents colles de les comarques gironines han optat per aquesta via.

Joan Espona, Vicepresident Federació Caça de les Comarques Gironines: “Es va decidir que si no ens tenien en compte des del Departament d’Acció Climàtica, i no ens tenien un respecte en vers les propostes que nosaltres fèiem, i respecte com a Federacio, vam arribar a aquesta decisió que vam prendre gairebé per unanimitat.”

Argumenten que és molt difícil facilitar les coordenades de les batudes perquè moltes  colles les fan al matí del mateix dia, i perquè no tothom té les eines per enviar les localitzacions exactes de on caçaran.

La decisió de no sortir el 4 de setembre va provocar que l’Associació i la Directora Territorial de Girona, mantinguessin la primera reunió aquest dimarts. Una trobada on les dues parts van presentar les seves propostes i els seus mínims, sense arribar a cap acord.

Joan Espona, Vicepresident Federació Caça de les Comarques Gironines: “La Directora Territorial ja ens va convocar i hi vam anar, li vam exposar totes les nostres demandes, que ja les havíem parlat amb anterioritat, les vam reiterar. Ni nosaltres ni el Departament té potestat per prendre decisions.

Els caçadors recorden que els senglars suposen una problemàtica, tant pels conreus com pels nuclis urbans. És per això que a banda de les trobades a nivell gironí, en volen una que englobi tot Catalunya.

Joan Espona, Vicepresident Federació Caça de les Comarques Gironines: “Volem compromisos en ferm, va passant el temps i estem sempre parlant del mateix

 

Mantenen que sortiran a fer batudes quan els senglars suposin un perill pels conreus.

x