La GIOrquestra obre al públic el seu assaig a l’Església de Tortellà

Ahir la GIOrquestra va obrir el seu assaig al públic. Es van desplaçar fins a l’Església de Tortellà, on veïns i veïnes van tenir el privilegi d’escoltar el repertori d’estiu.

Francesc Prat, Director Artístic de la Gio Symphonia: “Primer de tot agraiment de poder estar aquí, tenir un espai on poder treballar i sobretot tot el que representa estar a la província de Girona, en aquest cas a la Garrotxa i fer territori. Som la Orquestra de Girona, doncs està molt bé que puguem venir a llocs com Tortellà a treballar i que avui puguem obrir el nostre assaig al públic.

El concert que van brindar els 20 músics que omplien l’escenari va anar en la línia de les serenates d’estiu, comunes de la música clàssica, on s’omplien les vetllades d’instrumentals ràfegues melodioses. En aquest cas, es va interpretar a Mozart i a Jean-Philippe Rameau a través de 14 instruments de corda, 5 de vent i un petit grup de percussió.

La vesprada musical va servir d’assaig pel proper concert de la GIOrquestra que tindrà lloc avui a Llívia, a l’Església Mare de Déu dels Àngels.

Francesc Prat, Director Artístic de la Gio Symphonia: “Tocar dins una església sempre és dificil, perquè la resonància no és la d’una sala de concerts ja preparada. L’església preparada per una altra acústica. És sempre un repte. Així ens acostumem a aquesta acústica eclesiàstica.

El director també assegura que tocar en llocs on s’hi troba un públic reduït i proper, deixa captar les reaccions sinceres de la gent i conèixer els qui t’estan escoltant.

x