L’Espai Cràter suma més de 29.000 visitants des de la seva posada en marxa al març

Des que va obrir les seves portes al març, l’Espai Cràter ha rebut la visita de més de 29.000 persones, un turisme amb interessos lúdics, científics i també educatius, a través de grups escolars però també d’adults i professionals àvids de coneixement. Els nous reptes passen per incorporar noves aplicacions de realitat virtual i per ampliar el servei de guiatge al màxim d’esperiènces viscudes dins l’Espai Cràter.

Xavier Collell, director de l’Espai Cràter: “Ens hem trobat que pràcticament totes les visites que fem tendeixen a estar sempre exhaurides, i en fem moltes. A l’estiu, cada setmana en fem tres o quatre, més dues actitats familiars, i sempre tendeixen a estar exhaurides. Ampliem aforaments, intentem incrementar espais perquè la gent pugui participar més. Ara estem analitzant quina seria la millor solució perquè el màxim de persones poguessin gaudir amb una visita guiada de tota la sala i el coneixement que té l’entorn”.

Les noves informacions sobre l’Espai Cràter les va anunciar ahir el seu director durant el debat produït per la Xarxa i Olot Televisió a l’entorn del turisme científic, que per al geòleg i vulcanòleg Llorenç Planagumà, passa per la recerca i coneixement, la conservació i el manteniment dels espais geològics i la divulgació dels aspectes menys visibles a ull nu, aspecte que representa molt bé l’Espai Cràter.

Respecte a la conservació dels espais naturals, ahir la Fundació Emmy’s va fer públic el model d’usos de les conques interiors que està aplicant de la mà del Departament d’Acció Climàtica i la Diputació de Girona. Pel que fa als gorgs, la fundació està estandaritzant el model de gestió a partir de diversos criteris: la conservació de l’espai, l’adequació de l’ús públic, l’educació ambiental, la percepció del visitant i la participació dels residents locals.

Per continuar acollint un turisme de qualitat en base a la ciència natural i conservant els espais que ens la mostren, la gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra, aposta per consolidar el treball en xarxa que es porta fent al territori.

El debat sobre turisme científic i de natura a la Garrotxa es pot recuperar al servei a la carta del web laxarxa.cat.

x