L’Hospici allotja la Biennal Olot Fotografia 2022, amb diversitat d’exposicions

L’Hospici és un dels emblemàtics edificis que cada dos anys acull la Biennal Olot Fotografia. Segons l’organització, la idea principal de l’esdeveniment és que la gent s’adoni que no només hi ha els autors reconeguts, la Biennal és una de les palanques on autors desconeguts però talentosos es donen a conèixer.

L’estètica i el format de les fotografies són factors a tenir en compte a l’hora de distribuir les exposicions.

Joan Puigdemont, organitzador de la Biennal Olot Fotografia: La distribució de les obres depèn molt de la quantitat de fotos i de les seves mides. Evidentment, també hi té molt a veure la qualitat de contingut que porten, depèn quines temàtiques creiem que poden quedar més bé en un espai que en un altre. Llavors, aquí podem trobar de tot no hi ha preferència uns pels altres.

L’única excepció són els guanyadors de la beca de la passada edició, les seves fotografies són exposades a la sala 15 de l’Hospici.

Altrament, la temàtica i els estils fotogràfics que podem trobar-hi són molt variats.

Joan Puigdemont, organitzador de la Biennal Olot Fotografia: Tipologies tenim moltes, des de la que preval el concepte com a part prioritària de l’obra fins al que dona prioritat a l’obra com a peça final, com a peça de museu. Per exemple, avall tenim peces que estan fetes amb processos pigmentaris antics, cada peça és una obra d’art i en canvi, tenim aquí davant, a l’Hospici, a la Rocío Bueno, que són peces quan mires l’exposició en si, veus el concepte que porta, veus la idea que vol transmetre l’autor. També hi ha les imatges dels guanyadors de la beca, el que varen fer va ser un diàleg visual quan un enviava una imatge, l’altre responia amb una altra imatge que li portaven al cap sobre temes quan ells estaven fent la catequesis.

La Biennal romandrà oberta fins a finals d’agost, el dia 27.

x